Massale dumping Bitcoin (BTC) leidt tot algemene correctie cryptomarkt, $100 miljard geërodeerd

Bitcoin (BTC) tankte meer dan 10% in een van de scherpste dalingen tot nu toe in 2021. ’s Werelds grootste cryptocurrency heeft het marktsentiment aan het wankelen gebracht waarna de totale cryptomarkt 10% aan waarderingen verloor.

’s Werelds grootste cryptocurrency Bitcoin

’s Werelds grootste cryptocurrency Bitcoin (BTC) tankte eerder vandaag meer dan 12% en gleed onder de $ 30.000. Hoewel het zich gedeeltelijk heeft hersteld, is Bitcoin (BTC) nog steeds 11,38% gedaald en handelt het op $30.802 bij het ter perse gaan. De voortdurende correctie van de Bitcoin-prijs in de afgelopen week heeft $150 miljard aan vermogen van beleggers uitgehold.

Sinds 10 januari, toen Bitcoin het niveau van $41.500 overschreed, heeft de cryptocurrency tot nu toe meer dan 25% van zijn waarde verloren. In een gesprek met CNBC zei Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments:

„Correcties zijn een natuurlijk onderdeel van elke markt en zijn vooral natuurlijk in het bitcoin-ecosysteem. Van 2016-2017 hebben we 6 correcties meegemaakt van ongeveer 30% of meer op weg naar nieuwe hoogtepunten.“

Te midden van de recente correctie is Grayscale bezig geweest met een massale Bitcoin-aankoopgolf. De digitale vermogensbeheerder heeft alleen al in de afgelopen 7 dagen meer dan $ 1 miljard aan BTC gekocht. Sonnenshein zei dat Grayscale een voortdurende vlaag van vraag heeft van institutionele spelers.

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, heeft een interessante kijk op Bitcoin. Scaramucci, die ook een voormalig directeur van het Witte Huis is, vergelijkt Bitcoin met Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) in zijn begindagen. Hij zei:

„Ik denk dat je moet accepteren dat er een enorme hoeveelheid volatiliteit is in bitcoin, en het is nog steeds een zeer vroeg stadium. Als je kijkt naar Amazon in de eerste 3 jaar, zag je 50% prijsdalingen. Bitcoin’s bewegingen zijn vergelijkbaar met dat, want je hebt goede houders van bitcoin die bitcoin vrijgeven aan de markt en de koopstabiliteit is aan het versterken. Maar het is nog steeds niet 100%.“

Vorige maand lanceerde SkyBridge Capital zijn op Bitcoin gerichte fonds in de markt. Het bedrijf heeft tot nu toe al meer dan $180 miljoen in BTC geïnvesteerd.

Totale cryptocurrency-markt verliest $100B te midden van Bitcoin-correctie

Na de sterke Bitcoin-correctie zijn de waarderingen van de totale cryptocurrency-markt met 10% gedaald. Als gevolg hiervan heeft de totale cryptomarkt in één dag $100 miljard verloren. In lijn met Bitcoin (BTC), heeft ’s werelds op een na grootste cryptocurrency Ethereum (ETH) ook 12,65% gecorrigeerd en handelt op $1149.

Andere top-tien altcoins hebben ook 5-10% getankt op het moment van de pers. De recente marktcorrectie heeft Bitcoin-liefhebbers en -aanhangers niet afgeschrikt. Bitcoin (BTC) evangelist Max Keiser zei:

„Koop deze goedkope sats, allemaal. I’m stackin hard!“

Auteur van stock-to-flow model PlanB zegt dat correcties deel uitmaken van het spel en zijn „S2F model is right on track“. PlanB heeft al een lange tijd terug een $100K koersdoel voor BTC gegeven.

De nieuwste correctie op de cryptomarkt komt een dag nadat de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen cryptocurrencies afkraakte. Yellen zei dat digitale valuta’s middelen zijn om illegale financiering te bevorderen. Ze voegde eraan toe dat de regering „manieren zou moeten onderzoeken waarop we het gebruik ervan kunnen inperken en ervoor kunnen zorgen dat het witwassen van geld niet via die kanalen gebeurt.“

Is de markt in staat om hoger te gaan en nieuwe pieken te bereiken in de nabije toekomst? De tijd zal het uitwijzen.