BitMEX ziet $130 miljoen BTC Longs geliquideerd als prijsdaling onder $10.500

Bitcoin

Met de enorme prijsdaling die Bitcoin (BTC) op donderdag heeft gezien, een cascade van gedwongen liquidaties op derivatenbeurzen, zoals Bitfinex en BitMEX. De Amerikaanse beurs kreeg ook een pak slaag, met de slechtste prestaties sinds juni van dit jaar.

Verlies van $40 miljard in waarde in een dag

Datamish, een platform voor crypto-derivatenanalyse, heeft aangetoond dat de BitMEX-beurs $131 miljoen in Bitcoin Longs heeft geliquideerd, als gevolg van het feit dat de BTC-prijs onder de grens van $10.500 is gezakt.

De Bitcoin-prijs is erin geslaagd om in slechts 48 uur $1.500 in waarde te laten dalen. Zoals de norm is, leidt dit vervolgens tot andere altcoins, zoals Ethereum, die ook een dramatische neusvleugel krijgen. De marktkramp die donderdag plaatsvond was zo groot dat de totale marktkapitalisatie voor de crypto-industrie meer dan $40 miljard aan waarde wist te verliezen.

Liquidaties Overal

Net zoals de long traders binnen BitMEX lijden, hadden ook de traders met long posities binnen de Bitfinex beurs dramatische hoeveelheden liquidaties gezien als gevolg van deze prijsduik. De veteraan crypto-beurs zag ongeveer 1,47 miljoen dollar aan Bitcoin Era-longs geliquideerd worden binnen het platform.

Gedwongen liquidaties zijn een gemeenschappelijk kenmerk in zowel longs als shorts binnen de crypto-markt, omdat het betreden van weddenschappen met een hefboomwerking gebruikelijk is voor handelaren. Hierdoor kunnen massale prijsbewegingen deze handelaren volledig buitenspel zetten, waardoor er een cascade van gedwongen liquidaties ontstaat als gevolg van deze posities die onder water gaan.

Voor de massale prijsdaling op donderdag probeerde Bitcoin het hoofd boven de $12.000 te houden. Echter, elke poging om de koers hierboven te duwen werd slechts met een snelle, beslissende ommekeer tegemoet getreden.

Enorme angst voor banen Leidende Berenmarkt

In de VS is er sprake van een toenemende angst op het gebied van de werkgelegenheid, wat aanleiding is geweest voor een aantal zaken. De beurs zag massale verkopen, waarbij de Dow en S&P met respectievelijk 800 punten en 3,5% daalden. Het lijkt erop dat de paniek op de aandelenmarkt die van de crypto-ruimte weerspiegelt, aangezien de Bitcoin-prijs ook op donderdag is gedaald.

Er moet echter worden opgemerkt dat de Bitcoin zich wellicht snel herstelt, als men naar goud kijkt. De afgelopen maanden is Bitcoin nauw verbonden geweest met goud. Zo zou ’s werelds meest vooraanstaande cryptocentrische valuta vrij snel een opwaartse trend kunnen zien.

Het moet echter worden opgemerkt dat Bitcoin een vreemd beest is, dat presteert als aandelen, of goud, of elk ander goed dat gebaseerd is op de omstandigheden die zich voordoen. Het is niet helemaal duidelijk hoe de crypto-markt zich zal herstellen en hoe lang het zal duren.